Vad är poängen med HomeKit?


Du har säker tänkt att du skulle vilja kunna styra och kontrollera alla dina smarta hem tillbehör som dina lamporna från ett enda ställer som exempelvis din iPhone. Var kommer HomeKit in i bilden undrar du säkert? Tänk att du även skulle vilja styra din rullgarndiner? Med HomeKit kan du enkelt ställa in så att din rullgardiner fälls ner samtidigt som du stänger av alla din lampor för kvällen när det är läggdags. Eller att HomeKit är inställd på din väckningstid och fäller upp rullgardinerna för att du skall vakna av solljuset.

HomeKit gör så att du kan styra din smarta hem tillbehör som vi har nämnt tidigare men det bästa av allt är att du även kan styra alla din tillbehör med röstkommandon genom Siri. Du kan använda Siri på din iPhone, iPad eller Apple Watch genom att tillexempel säga Siri, släck ljuset i garaget. Eller om tar det ett steg längre, Siri, god morgon så fälls dina rullgardiner upp samtidigt som kaffekokaren i kökets sätts igång och alla lampor du har bestämt tänds i hela hemmet.

Alla HomeKit kompatibla tillbehör fungerar automatiskt med Siri direkt när dom är installerade i HomeKit appen. Siri är egentligen bara den delen som gör att du kan röststyra din smarta hem produkter. Du behöver fortfarande apparna som följer med dom specifika tillbehören för att få möjligheten att göra alla inställningar som är specifika för produkten.

En viktig del i HomeKit är att trafiken och kommunikationen mellan alla HomeKit produkterna och din Apple produkter går att kryptera för att förhindra att någon utomstående ska kunna komma åt och styra din produkter i HomeKit genom hackning.