HomeKits enkla produkter


En tillverkare som vill utveckla stöd för HomeKit i sina produkter behöver inte bara följa ramverket för HomeKit utan dom måste även gå med i och följa Apples Tillverkad för iPhone (MFI) certifierings program och dela med sig av sina prototyper och tillverkningsplaner med Apple.

Apple går sedan igenom appens program interface (API) och säkerställer att tredjeparts appen möter App Stores krav för att tillsist godkänna tillverkarens produkter för produktion. Apple ger tillverkaren godkänt att förse sina produkter och produkternas förpackningar med en officiell MFI-Certified Product logo. Produkter som är försedda med MFI logon har klarat Apples hårda krav och är säkra och kompatibla med iPhone och iPad.

När Apple presenterade HomeKit 2014 tillkännagav dom samarbete med flera tillverkare som exempel iHome, Haier, Withings, Philips, iDevices, Belkin, Hoeywell och Kwikset. Dessa var den första skaran av HomeKit och MFI-Certifierade produkter och tillbehör.

HomeKit kompatibla produkter och tillbehör med ”Works with Apple HomeKit” märkningen på förpackningen och denna märkning har funnits sedan juni 2015. Vissa gamla produkter utan denna märkningen kommer inte fungera med nya HomeKit med detta är inte ett problem på den svenska marknaden då dom första produkterna kom ut efter att ”Work with Apple HomeKit” märkningen släpptes.

 

Works with Apple HomeKit

Leta efter denna märkning för att garantera att produkten fungerar med Apple HomeKit